torsdag 17. mars 2011

Thailand #1

Da er vi vel hjemme i norge igjen, etter 3 flotte uker i thailand :)

Vi har enkelt og greit hatt det helt utrolig fantastisk.
Jeg var veldig skeptisk til reisen, siden vi først skulle fly til amsterdam og så videre til bangkok, noe som var 11 timer i fly. Men det gikk over all foventning. Ungene sov faktisk over halve turen begge veiene, å når di da var våkne så gikk tida til å spise, lese, se litt film o.l, å så plutselig så var vi jo framme.
Det er svigermor og hennes samboer som er del eier i et boligfelt i hua hin i thailand, å har derfor bygd seg eget feriehus der, så vi kan låne når vi vil :D
Det var så utrolig skjønt å ha sitt eget. Slippe å springe om morgenen for å få solseng, bade i overfylt basseng, å høre nordmenn, svensker og dansker over alt. Det var bare oss og vi hadde alt for oss selv :)


Se så utrolig flott!
Her koste vi oss i 3 uker.På flyet fikk vi "seng" til Jonathan som ble hengt på veggen foran oss. Det gjorde det så utrolig mye enklere for oss, å han sov kjempe godt oppi der. Jeg var veldig skeptisk på forhånd om vi fikk eller ikke, siden Jonathan ikke akuratt er liten for alderen. Men vi fikk begge veiene, heldigvis!


Natalie hadde eget sete på flyet å syns det var stas. Å så virret hun litt rundt på alle fangene som var tilgjengelige mellom måltidene, filmtitting, tegning o.l :)Når vi kom fram var det formiddag i Thailand, men siden di er 6 timer foran oss, så var det jo fortsatt natt hjemme. Etter at vi hadde pakket ut gikk vi på en restuarant som ligger like bortenfor feltet. Vi bestilte mat, snakket litt, å plutselig sov Natalie, før maten var på bordet. Så vi lot henne bare sove å fikk med mate hennes hjem i en doggy bag :)
Overgangene med timeforskjellen gikk utrolig godt. Begge veien så var det gjort første dagen, uten problemer. Natalie hadde seg denne luren, å så tok hun kveld på thaitid.Glad gutt i varmen. Di første dagene brukte vi litt lette klær på Jonathan, men etter hvert ble det bare bleie. Det var så varmt, å når han satt en del i ei tett, varm vogn så ble han jo så varm, så hvorfor ikke :)
Bading ble det myyye av. Vi var nok minst 4 ganger i bassenget iløpet av dagen :) Men når det var 29 grader i lufta og 32 grader i vannet, så kan vi ikke bare sitte i skyggen å "kokkelure"


Natalie ble virkelig ei badenymfe etterhvert. Det startet med vest, så ringer på armene, å siste uka hadde hun bare badebriller på. Hun hoppet alene fra kanten, svømte under vann og dykket til bunnen. Hun var mer under vann enn over. Kjempe kjekt å se hvordan hun koste seg :)


Begge ungene var som en drøm di 3 ukene. Vi hadde ingen problemer med di,
i det hele tatt. Di var frisk og snille hele turen. 
Jeg var litt bekymret for at Natalie skulle kjede seg siden det ikke var andre unger, å trodde at det kom til å bli veldig mye jobbing for oss. Men det ble det absolutt ikke. Det var så mye som skjedde og så mye å se og oppleve at jeg tror ikke Natalie hadde tid til å kjede seg.

Maten var kjempe god, over alt. Vi prøvde nesten noe nytt hver dag, og det lite vi ikke likte. Til og med Natalie spiste kjempe godt. Hun vil alltid bare ha pølser, men det var det lite av, men hun fant andre ting hun likte. Vårrull, spaghetti, kjøttboller, hamburger var blandt favorittene.
Og så så utrolig billig det var. Når vi spiste alle 3 så betalte vi sjelden over 130 kr, da inkludert drikke. Billigste lunsjen jeg hadde var phad thai, en slags nuddel rett med kylling. Det var kjempe godt, jeg ble mett, og betalte hele 13 kr for retten.


Om morningene var jeg ofte tidlig oppe med Jonathan mens alle andre sov. Da puttet jeg han i bæremeisen å gikk tur rundt feltet. Feltet ligge mitt blandt lokal befolkningen, så det var mye å se. Folk som kjørte på jobb, der en kjører og 10 sitter på lasteplanet til pickupen, menner som "fisket" med garn i ei bittelita elv, mens andre gikk å plukket skjell, noen matet dyra utfor, mens andre vannet grønnsakene som di hadde sådd.
Det at vi var mitt blandt lokalbefolkningen likte jeg veldig godt. I syden er det lagt opp til turisme at det er jo mer skandinavere enn lokalbefolkning. Men ikke der vi var. Det var så kjekt å se hvordan di lever og bor, og styrer dagene sine. Og alle er glade! Forstår veldig godt at Thailand kalles smilets land. Har aldri, ALDRI, følt meg så velkommen en plass før. Herlige folk!


2 kommentarer:

  1. Så kjekt å se og lese hvordan dere har hatt det, høres helt utrolig flott ut!

    SvarSlett
  2. Så ut som en herlig ferie. :) Kommer et innlegg med svar på spm ditt på bloggen i kveld.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...